Túrós-epres tortácska

Túrós-epres tortácska

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg eper
  • 10 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg kekszmorzsa
  • 5 dkg vaj 

Elkészítés:

Az epret megtisztítjuk, 2-3 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit péppé törjük. A pürét alaposan elkeverjük a krémtúróval és a porcukorral. Ha van, használjunk mixert.

A tejszínt habbá verjük, kétharmadát belekeverjük az epres pépbe.

A kekszet összekeverjük a vajjal, és kibéleljük vele négy kis piteforma alját (kb. 8 cm átmérőjű). Vagy egy tortagyűrű aljába nyomkodjuk. Elosztjuk rajta a habos keveréket, elsimítjuk, majd hűtőben kb. 3 órát hűtjük dermedésig. Tálaláskor a maradék tejszínhabbal és egy-két eperszelettel díszítjük.

Fotó: Ringier/Recepttár

Neked ajánljuk