Túrós-epres piskóta (cukormentes és teljes kiőrlésű)

Túrós-epres piskóta (cukormentes és teljes kiőrlésű)

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál tönkölyliszt (vagy búzaliszt)
  • 6 evőkanál xilit
  • 30 dkg eper (tisztítva, feldarabolva tetszés szerint)
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg túró
  • fél citrom leve
  • édesítő

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítő felével kihabosítsuk. A fehérjét a maradék édesítővel habbá verjük. Egy adag habot el a sárgájával, majd ebbe forgatjuk a többi fehérjét. Mehet bele a liszt és a sütőpor is.

A túrót a citrom levével, a reszelt héjával és édesítővel kikeverjük. A tésztát egy na nagyobb tepsibe öntjük, majd összevissza rákanalazzuk a túrót és ez epreket is rádobáljuk.

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük

Neked ajánljuk