Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 1/2 l tej
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 citrom
  • 40 dkg eper
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. rum
  • 25 dkg liszt
  • 5 darab tojás
  • 1/2 l tej
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 darab citrom
  • 40 dkg eper
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. rum

Túrós-epres palacsinta

Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A lisztet 3 tojással, kis sóval és a tejjel csomómentesre keverem, lefedve negyed órát pihentetem.

Közben a túrót áttöröm. A citromot megmosom, héját a túróba reszelem. Az epret alaposan megmosom, kicsumázom, feldarabolom.

A másik 2 tojást szétválasztom, a fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá felverem. A sárgáját 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, a túróba forgatom, majd a fehérjehabbal is így járok el.

A palacsintatésztához adom a rumot és az olajat, annyi palacsintát sütök belőle, amennyire elég a tészta.

A palacsintákat megtöltöm eperrel és túrókrémmel, feltekerem. Porcukorral meghintve tálalom.