Túrós csiga

Túrós csiga

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • kb. 15 darabhoz: 
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • *
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 rúd vanília
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt és a cukrot a langyos tejbe szórjuk, felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a felfutott élesztőt, és alaposan kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen egy órát kelesztjük.

A töltelékhez a túrót áttörjük, elkeverjük a vaníliarúd kikapart pépjével és a citrom reszelt héjával. A vajat a cukrokkal habosra keverjük.

A tésztát vékony téglalapra kinyújtjuk (kb. 30 x 20 cm), egyenletesen rákenjük a cukros vajat. Megszórjuk a túróval, majd hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit. A tekercset 2 cm-es szeletekre vágjuk, és nem túl közel egymáshoz, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ha hézagosan rakjuk, a csigák terülnek, ha szorosan egymás mellé, akkor felfelé nőnek. További fél órát kelesztjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a tésztát a sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Fotó: RAS/Recepttar

Neked ajánljuk