Túrós csiga

Túrós csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 45 dkg liszt, a fele teljes kiőrlésű
  • 3,5 dl tej
  • 2 dl étolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • a töltelékhez:
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg túró
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál só
  • a tetejére:
  • magkeverék
  • reszelt sajt
  • 22 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 2 dl étolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg túró
  • 1 db tojássárgája
  • 1 teáskanál
  • magkeverék
  • reszelt sajt
  • 23 dkg teljeskiőrlésű liszt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, amit 1 órát kelesztünk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

A megkelt tésztát 16 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, a töltelékkel megkenjük. Feltekerjük, mint a palacsintát, alulról és felülről is bevágjuk, de nem teljesen. A felső részt lefelé, az alsót pedig felfelé hajtjuk, így csigát formázva belőle.

Tojásfehérjével megkenjük, a magkeverékkel és a reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Domokosné Nagy Erzsébet küldte be. Köszönjük!