Túrós bukta

Túrós bukta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 3 kanál porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás + 2 tojássárga
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • pici só

a töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 2-3 kanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • kis reszelt citromhéj
  • mazsola
  • 1 kanál búzadara

a kenéshez:

  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás

Elkészítés:

Egy tartalmas leves után kitűnő, de reggelire 1 pohár tejjel is isteni

Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóhoz adva rugalmas tésztát gyúrunk belőle, és kelesztőtálba téve a duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összekeverjük. A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, felkockázzuk, minden kocka közepébe teszünk egy kanál túrót, felcsavarjuk, majd kivajazott tepsibe (legjobb a zománcos) szorosan egymás mellé tesszük. Lekenjük olvasztott vajjal, majd ismét kelesztjük.

Ha megkelt, átkenjük tojással, és 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük. (30-35 perc). A tetejét porcukorral megszórjuk.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek