Túrós bukta

Túrós bukta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 3 kanál porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás + 2 tojássárga
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • pici só
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2-3 kanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • kis reszelt citromhéj
  • mazsola
  • 1 kanál búzadara
  • a kenéshez:
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 80 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 3 kanál porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás + 2 tojássárga
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • pici
  • 50 dkg túró
  • 2-3 kanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • kis reszelt citromhéj
  • mazsola
  • 1 kanál búzadara
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Egy tartalmas leves után kitűnő, de reggelire 1 pohár tejjel is isteni

Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóhoz adva rugalmas tésztát gyúrunk belőle, és kelesztőtálba téve a duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összekeverjük. A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, felkockázzuk, minden kocka közepébe teszünk egy kanál túrót, felcsavarjuk, majd kivajazott tepsibe (legjobb a zománcos) szorosan egymás mellé tesszük. Lekenjük olvasztott vajjal, majd ismét kelesztjük.

Ha megkelt, átkenjük tojással, és 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük. (30-35 perc). A tetejét porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!