Túrós batyu

Túrós batyu

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 1 csipet só
  • 2 ek. cukor
  • 7,5 dkg margarin
  • 2 tojássárga
  • 1,8 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 2-3 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek. tejföl
  • 1 ek. búzadara
  • 5 dkg mazsola
  • 1 tojás

Elkészítés:

Felfuttatjuk az élsztőt, közben összekevrjük a lisztet a sóval, a cukorral, és elmorzsoljuk benne a margarint. CSinálunk a közepébe egy mélyedést, amibe beleöntjük a maradé tejet, a felfuttatott élesztőt, a tojásárgákat, majd alaposan megdagasztjuk, és hagyjuk, hogy letakava keljen egy órát.

A töltelékhez, a túrót áttörjük, és alaposan eldolgozzuk benne a hozzávalókat.

A megkelt tésztát kiborítjuk egy lisztezett deszkára, átgyúrjuk, majd kinyútjuk egy olyan ujjnyi vastagra nyújtjuk. Vágjuk 10x10-es kockákra, rakjunk a közepükre túrót, csücskeit hajtogassuk be, mint egy batyut, kenjük meg tojásfehérjével. Hagyjuk kelni egy fél órát, közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Ha letelt a fél óra, 20 perc alatt süssük készre őket. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral.

Neked ajánljuk