Túrós batyu

Túrós batyu

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás

a tölteléknek:

  • 50 dkg túró
  • 2 evőkanál cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Nálam ez a tészta kényelmesen, a kenyérsütőben lett bedagasztva, aztán egy tálba téve letakartam, és hagytam egy órán át pihenni a mikró egyenletes melegébe zárva. De természetesen gép nélkül, kézzel is összeállítható, kidagasztható.

Utána finoman lisztezett munkafelületen kézzel kicsit átnyomkodjuk a tésztát, és 4-5 mm vastag négyzet alakúra nyújtjuk. 12 részre vágjuk.

A töltelék hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, és minden négyzet közepébe egy evőkanálnyi túróhalmot teszünk. A szemben lévő sarkokat összecsippentetjük, kicsit megcsavarjuk, hogy lehetőleg ne nyíljanak szét a batyuk.

Tepsibe sorakoztatjuk, nem túl messze egymástól őket, hogy támassza egyik a másikat, miután újra megkeltek egy kicsit. A felvert tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. (Mivel nekem nem légkeveréses a masinám, ezért egy kisebb sütőtálba legalulra vizet tettem, hogy gőz keletkezzen, mert az jót tesz a kelt tésztának.)

Sülés után tálra szedjük őket, és még melegen megszórjuk porcukorral.

A receptet Siklitimi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk