Túrós batyu

Túrós batyu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg sima liszt
  • 3,5 dl tej
  • 2 kanál porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • kevés só
  • 2 tojássárgája
  • a töltelékhez:
  • 30 dkg túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál dara
  • 1 vaníliás cukor
  • kevés reszelt citromhéj
  • mazsola (elhagyható)
  • 50 dkg sima liszt
  • 3,5 dl tej
  • 2 kanál porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • kevés
  • 2 db tojássárgája
  • 30 dkg túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál dara
  • 1 vaníliás cukor
  • kevés reszelt citromhéj
  • mazsola (elhagyható)

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókból rugalmas laza tésztát gyúrunk. Olajjal megkenve, kelesztőtálban a duplájára kelesztjük.

Közben a hozzávalók egymáshoz adásával, elkeverésével elkészítjük a tölteléket.

A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, és felkockázzuk. (3x4 = 12 kocka).

Egy-egy evőkanál tölteléket teszünk minden tésztára, a négy sarkát összefogjuk, és kicsit megcsavarjuk. A tetejüket ismét kicsit megkenjük olajjal és sütőpapírral bélelt tepsibe téve, ismét kelesztjük.

180 C fokra előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti