Túrós barackos pite

Túrós barackos pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 15 szelethez:
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 8 szem őszibarack (konzerv is lehet)
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás + 1 tojás a kenéshez
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 8 szem őszibarack (konzerv is lehet)
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 dl tejföl
  • 2 db tojás

Elkészítés:

A lisztet és a sütőport összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, 10 dkg cukorral és a tojássárgájával. Ezután összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, húsukat kockára vágjuk.

A túrót, a tejfölt, a tojást, a maradék 5 dkg cukrot összekeverjük, és a barackot is óvatosan beleforgatjuk.

A tésztát két egyforma adagra vágjuk, kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk, hogy akkora legyen, mint a formánk alja. A formába fektetjük, villával megszurkáljuk, rásimítjuk a túrós keveréket, majd a maradék kinyújtott tésztát a tetejére tesszük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát megkenjük a felvert tojással, megszurkáljuk és megsütjük, kb. 30 perc alatt. Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt. Megszórjuk porcukorral.



Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti