Túrós-barackos pite

Túrós-barackos pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 közepes tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • fél csomag sütőpor (6-8 g)
  • a túrós töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • + gyümölcs ízlés szerint (friss vagy befőtt)
  • (a tepsi 20x25 cm-es)
  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 közepes tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • fél csomag sütőpor (6-8 g)
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • gyümölcs

Elkészítés:

A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe. A barackot megmossuk, lecsöpögtetjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, tejet, végül a sütőporos liszttel is simára keverjük.

Sütőpapíros vagy enyhén kivajazott tepsibe egyengetjük a masszát, majd a túrógombócokat belepotyogtatjuk a tésztamasszába, ugyanígy a lecsöpögtetett gyümölcsöket is.

170 fokra előmelegített légkeveréses üzemmódban kb. 25-30 percig sütjük.

Kockákra szeletelve tálaljuk. A tetejét porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!