Túrós barackos lepény

Túrós barackos lepény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • pici só
  • pici cukor
  • 2 tojás sárgája

A töltelékhez:

  • 3 tojás sárgája
  • 3 tojás fehérje
  • 1 vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 kg túró
  • cukor ízlés szerint
  • 2 sárgabarack (vagy 10 dkg kandírozott barack) apróra vágva

A tészta megszórásához:

  • fél marék búzadara

Elkészítés:

A langyos cukros, sós tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott, hozzáadjuk a tészta alapanyagait. Összegyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk és egy tepsibe tesszük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót krumplinyomón átnyomjuk. A tojásfehérjén kívül minden alapanyagot összekeverünk, majd belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét.

A tésztát megszórjuk a búzadarával, erre tesszük a tölteléket, majd befedjük a második tésztával. Villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. Kicsit hagyjuk kelni, ezután előmelegített sütőbe tesszük, és 30 perc alatt készre sütjük.

A receptet Tóth Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk