Túrós bagolyszem

Túrós bagolyszem
Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a golyókhoz:
  • 3 evőkanál kakaó
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 12,5 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • a masszához:
  • 75 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 40 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 75 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Gyúrjuk össze a vajat a cukorral, a tojással, a liszttel és a kakaóval! Formáljunk diónyi gombócokat belőle!
Rakjuk le a gombócokat egy kikent és kilisztezett tepsibe!

Verjük fel a tojásfehérjéket kis sóval! Dolgozzuk össze a massza többi alapanyagát egy tálban, majd adjuk hozzá a tojáshabot! Öntsük a masszát a golyók közé!

Süssük meg háromnegyed óra alatt 200 fokos sütőben!

Szórjuk meg porcukorral!