Túrókrémtorta

Túrókrémtorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. cukor
  • 1 ek. keserű kakaópor

A krémhez:

  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 tojássárga
  • 1 ek. rétesliszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja

Valamint:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 3 tk. porcukor
  • 4 ek. lekvár
  • reszelt étcsokoládé

Elkészítés:

A kakaós piskótát megsütöm a tészta alapanyagaiból, egy 26 centis kerek tortaformában és végül langyosan lekenem lekvárral.

Közben a krémnek felfőzöm a tejet, liszttel szórva, közepes lángon, ha kész akkor félrerakva, miután hűlt egy kicsit, hozzákeverem a tojássárgát. Cukorral kikevert vajat, áttört túrót rakok bele, ha kihűlt és ízesítem vaníliás cukorral meg citromhéjjal. Ezzel a könnyű krémmel vonom be a tésztát.

A habhoz tejszínt verek fel, porcukorral édesítve, majd ezt borzolom vagy halmozom rá a tetejére és reszelt csokival még díszíthető. 1 órát hagyom a hűtőben dermedni.

Neked ajánljuk