Túrókrémmel töltött barackos torta

Túrókrémmel töltött barackos torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 20 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 8 tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • 6 ek. víz

A krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 tasak habfixáló
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve

A tetejére:

  • 2 db érett őszibarack
  • 1 tasak átlátszó tortazselé

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait alaposan összedolgozom, majd sütőpapírral bélelt tortaformába simítom a masszát és aranybarnára sütöm, végül 2 lapra szelem.

Áttört túrót, porcukrot, citromlevet és reszelt héjat kikeverek, majd a tejszínt vaníliás cukorral és habfixálóval felverve beleforgatom.

A piskótát a túrós krémmel töltöm, illetve vonom be és a tetejét őszibarackszeletekkel rakom ki ízlésesen.

Zselatint főzök fel fel vízben és ráöntöm az őszibarackokra, majd pár órán át dermesztem a hűtőben.

Neked ajánljuk