Túrókrémes piskóta barackdarabokkal

Túrókrémes piskóta barackdarabokkal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 ek. zabpehely
  • 1 ek. tejföl
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 kk. őrölt fahéj

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 ek. búzadara
  • 1 ek. tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 40 dkg őszibarack

Elkészítés:

Kikeverjük robotgép segítségével a margarint, tojásokat, cukrot, fahéjat, hozzáadagolva tejfölt, zabpelyhet, lisztet, sütőport és sót.

Közepes, kikent tepsibe simítjuk a masszát, majd 15 percet sütjük, 180 fokos sütőben.

A túrós töltelékhez alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat és ráhalmozzuk a piskóta tetejére, majd barackdarabokkal rakjuk ki.

A sütőbe visszatéve készre sütjük az édességet.

Neked ajánljuk