Túrókrémes epertorta

Túrókrémes epertorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskóta alaphoz:

  • 3/4 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1/2 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek. natúr kakaópor

A túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 4 dl tej
  • 6 ek. cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • eper
  • tortazselatin
  • porcukor

Elkészítés:

A tésztához az alapanyagokat összekeverem, majd belesimítom kikent, lisztezett tortaformába és készre sütöm sütőben és a formában hagyom hűlni.

A krémhez pudingport és cukrot keverek el tejben, majd 2-3 percet forralom, utána leveszem és az áttört túrót belerakom. Jól átkeverem robotgéppel. Rákenem a piskótalapra és szeletelt eperrel rakom ki a tetejét, porcukrozom, majd főzött zselatinnal vonom be. 1-2 órát hagyom hűtőben dermedni.

Neked ajánljuk