Túrókrémes citromtorta

Túrókrémes citromtorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 17,5 dkg cukor
  • csipet só
  • 7,5 dkg liszt
  • 1,5 ek. étkezési keményítő
  • fél tk. sütőpor
  • 7,5 dkg olvasztott vaj + egy kevés a forma kikenéséhez
  • 1 ek. darált mandula
  • 1 citrom leve + reszelt héja

A krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek. cukor megdarálva
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja + fél citrom leve
  • 1 csomag habfixáló

A mázhoz:

  • 6 ek. porcukor
  • 3 ek. citromlé
  • citromkarikák

Elkészítés:

Vajazzuk ki, és szórjuk meg a darált mandulával a tortaformát.

Keverjük a habosra a tojássárgákat a cukorral, és a vajjal, majd a tojásfehérjét verjük kemény habbá a sóval, a lisztes-forgassuk a túrós masszához. Töltsük meg vele a tésztát, a maradékkal pedig vonjuk be a tetejét (ha marad).

A mázhoz keverjünk össze 6 ek. porcukrot 3 ek. citromlével, majd kenjük meg vele a torta tetejét, diszítsük

Neked ajánljuk