Túrókocka

Túrókocka
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg rizsliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor vagy eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • kb. 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • a töltelékhez:
  • 1 kg túró
  • 6 db tojás
  • kb. 6 evőkanál cukor vagy eritrit (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • mazsola (elhagyható)
  • 4 evőkanál kukoricadara (rizsdara)
  • a tetejére:
  • porcukor vagy nyírfaporcukor
  • 50 dkg rizsliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor vagy eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 kg túró
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor vagy eritrit (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • mazsola
  • 4 evőkanál kukoricadara (rizsdara)
  • porcukor vagy nyírfaporcukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihenni hagyjuk.

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét félre tesszük. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd elegyengetjük rajta a túrós tölteléket. Kinyújtjuk a másik lapot is, és a túrótöltelék tetejére borítjuk. Megszurkáljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Ha langyosra hűlt megszórjuk porcukorral és kockára szelve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti