Túróhabos szelet

Túróhabos szelet

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

15-18 szelethez:

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 6 dkg cukor
  • csipetnyi só

a krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl tejszínből felvert hab
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál eperlekvár
  • 20 dkg pórcukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 1 csomag habfix
  • 0,5 dl gyümölcs szörp

Elkészítés:

Túrós is, lekváros is, ráadásul habos - ez csakis finom lehet.

A tésztához összemorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, tejfölt, sót, tojássárgáját és gyorsan összegyúrjuk. Letakarva, hűtőben 1 órán át pihentetjük.

Pihenés után lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Sütőlemezre tesszük és 160 C-fokosra előmelegített sütőben 15 percen át sütjük. Amikor elkészült kivesszük és kihűtjük.

A kihűlt lapot megkenjük kikevert lekvárral.

Áttörjük a túrót. Kikeverjük a tejfölt 15 dkg porcukorral, beletesszük a kikapart vaníliát, a reszelt citromhéjat, majd a zselatinfixet. Jól elkeverjük, és belekeverjük a túrót is. Egyenletesen rákenjük a lekváros lapra.

A habot összekeverjük a maradék cukorral, majd a habfix-szel. Háromnegyed részét egyenletesen rákenjük a túróra, a visszamaradt tejszínhez hozzáadjuk a szörpöt, és elkeverjük. Evvel a habbal díszítjük meg a sütemény tetejét. Pihentetjük 1 órán át, majd szeleteljük.

Neked ajánljuk