Túróhabos palacsintatallér

Túróhabos palacsintatallér
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 evőkanál mazsola
  • 2 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál reszelt citromhéj
  • a tésztához:
  • 2 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl tej
  • a díszítéshez:
  • citromfűlevél
  • (kb. 25 db lesz belőle)
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 evőkanál mazsola
  • 2 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál reszelt citromhéj
  • 2 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl tej
  • citromfűlevél

Elkészítés:

A töltelékhez villával alaposan összetörjük a túrót. Kevés vízbe beáztatjuk a mazsolát. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és összekeverjük a túróval. A mazsoláról leöntjük a vizet, és a masszába keverjük. Letakarjuk, a hűtőbe félretesszük.
A tésztához a tojások sárgáját, a lisztet, a cukrot, a tejet 1 csipet sóval simára kikeverjük. A tojások fehérjéből habot verünk, és lazán a tésztába forgatjuk.
Palacsintasütőben, nem túl forró olajon, evőkanállal kicsi korongokat alakítunk ki, és mindkét oldalukat kíméletesen megsütjük.
A megsült tallérokat tányérra tesszük, és rákanalazzuk a túróhabot és citromfűvel díszíthetve tálaljuk