Túrógombócok édesen

Túrógombócok édesen

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 13 dkg búzadara
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • fél kávéskanál só
  • 6 dkg zsemlemorzsa

a kifőző vízbe:

Elkészítés:

A túrót enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és tiszta kézzel jól meggyúrjuk. Ráütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a búzadarát, és keveréssel nagyon jól eldolgozzuk. Legalább egy órán át letakarva pihentetjük.

Egy lábast háromnegyed részéig megtöltünk vízzel, felforraljuk. A pihentetett tésztából lisztezett, tiszta papírra vagy műanyag tálcára 16 kis halmot rakunk, és enyhén lisztes tenyérrel szabályos gombócokat gömbölyítünk belőle. A gombócokat az erősen forrásban levő vízbe tesszük, a lábast többször megrázogatjuk, amint a víz felforrt, a meleget mérsékeljük, a gombócokat lassan, egyenletesen főzzük 15 percig, amíg az ujjunk hegyével megérintve jó puhának nem érezzük.

Ha nincs gyakorlatunk, akkor emeljünk ki egy gombócot, vágjuk ketté, úgy állapítsuk meg, hogy átfőtt-e.

Ha igen, szűrőkanállal egyenként kiszedjük, jól lecsurgatjuk, és forró pirított morzsát szórunk rá. Tálaláskor még cukorral megszórhatjuk.

A receptet Nádasiné Mihalik Ágnes küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk