Túrógombóc

Túrógombóc

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 500 g túró
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál zsír
  • 100 g búzadara
  • 400 g zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval lágy habbá verjük, a sárgáját a cukrokkal habosra keverjük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a kikavart tojássárgáját, a zsírt, a búzadarát és végül óvatosan a habot is. A masszából gombócokat formázunk és 20 percig pihentetjük őket.

Egy tapadásmentes serpenyőben folyamatosan kevergetve, aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.

Egy nagyobb edényben vizet forralunk, majd levesszük a fokozatot, hogy csak gyöngyözzön a víz. Beletesszük a gombócokat, főzni kezdjük, majd ha feljöttek a víz tetejére, onnan számítva még további 2-3 percig főzzük őket. Szűrőkanállal kiszedjük őket és beleforgatjuk a zsemlemorzsába.

Neked ajánljuk