Túrógombóc

Túrógombóc

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • reszelt citromhéj
  • 7 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 6 dkg búzadara

A borhabhoz:

  • 3 dl muskotályos bor
  • 3 db tojás
  • egész fahéj
  • 1 db citrom héja
  • 2 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • mazsola

Elkészítés:

Elkészítés:

Gyúrjuk össze a túrót a tojásokkal, a citromhéjjal, a porcukorral, a liszttel, a búzadarával és a sóval! Tegyük hűtőbe a masszát 30 percre! Szaggassunk belőlük közepes gombócokat forró vízbe!

Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral! Keverjünk el 2 deci bort a liszttel, a tojássárgával, a fahéjjal és a citromhéjjal! Forraljuk fel a megmaradt bort, majd adjuk a tojássárgás krémhez! Főzzük fel vízgőzön! Keverjük bele a vaníliás cukrot!

Keverjük a tojásfehérjés borhabot a felvert fehérjéhez!

Neked ajánljuk