Túrógombóc őszibarackkal töltve

Túrógombóc őszibarackkal töltve
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 g puha vaj
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 500 grkrémes túró
  • 180 g liszt (+ egy kevés, amikor formázzuk)
  • 1 db őszibarack konzerv (átmosva, szárazra törölve)
  • a forgatáshoz:
  • 100 g mandula
  • 70 g kókuszreszelék
  • 50 g vaníliás cukor
  • a tálaláshoz:
  • ízlés szerint lekvár vagy vaníliaszósz
  • 60 g puha vaj
  • fél db citrom reszelt héja
  • 1 csipet
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 500 g krémes túró
  • 180 g liszt
  • 1 db őszibarack konzerv
  • 100 g mandula
  • 70 g kókuszreszelék
  • 50 g vaníliás cukor
  • lekvár vagy vaníliaszósz
  • pici liszt

Elkészítés:

A vajat, a sót, valamint a citrom héját gépi habverővel elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját és krémesre keverjük. A túró levét leöntjük, egy kicsit kinyomkodjuk, majd ezt is hozzátesszük. Elkeverjük, majd a lisztet is belekeverjük. Fóliával lefedjük, és másfél órára hűtőbe tesszük.

Ezalatt a gyümölcsöt előkészítjük: megmossuk, szárazra töröljük.

A túrós masszából lisztezett felületen, kicsit belisztezve a tetejét is, rudat formálunk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.

Feltesszük a vizet forrni. (Kb. 3 liter víz elegendő hozzá. Lisztes kézzel dolgozzunk mindig). A tenyerünkre tesszük a tésztát, majd abba a barackot és eligazítjuk, hogy mindenhol körbe érje. Lisztes felületre helyezzük. Mindegyikkel tegyünk így. Vízbe tesszük őket, majd kb. 15 percig főzzük. Akkor jó, amikor már a víz felszínén van, és még ezután 2 percig főzzük, majd kész.

Mialatt fő a gombóc megpirítjuk a mandulát, a kókuszreszelékbe vaníliás cukrot teszünk, majd mindkettőt egybe öntjük. Ebbe forgatjuk majd a gombócokat.

Megjegyzés:

A receptet Ninnaska Ízvilág küldte be. Köszönjük!