Túrógombóc málnával

Túrógombóc málnával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a gombóchoz:
  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 50 dkg túró
  • a töltéshez:
  • friss málna
  • a hempergetéshez:
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál olaj
  • az öntethez:
  • 3 dl tejföl
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 50 dkg túró
  • friss málna
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 vaníliás cukor

Elkészítés:

A gombóc hozzávalóit összekeverjük. Egy gombóchoz való mennyiséget csípünk a masszából, vizes kézzel kissé ellapítjuk, 1 málna szemet teszünk a közepébe, gombócokat formázunk, majd forró, lobogó vízben kb. 10-15 perc alatt megfőzzük (vagyis addig, amíg jól megduzzad).

A zsemlemorzsát a cukorral karamellizáljuk, az olajat hozzákeverjük. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük, és a karamelles morzsába forgatjuk.

Az öntet hozzávalóit kikeverjük. A még meleg gombócokat a vaníliás tejföllel meglocsolva tálaljuk és fogyasztjuk.

Nagyon finom, könnyű gombóc. Előnye, hogy egyszerre dolgozhatunk a masszával, nem kell pihentetni.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!