Túrógombóc kezdőknek

Túrógombóc kezdőknek
Elkészítési idő
5,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 12 dkg búzadara
  • kis só
  • 2-3 kanál cukor
  • 3 tojás
  • a hempergetéshez:
  • zsemlemorzsa
  • a tálaláshoz:
  • porcukor
  • tejföl
  • 50 dkg tehéntúró
  • 12 dkg búzadara
  • kis
  • 2-3 kanál cukor
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • porcukor
  • tejföl

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összekeverjük (legjobb előző este bekeverni, és másnap kifőzni).

Vizes kézzel közepes nagyságú gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízben megfőzzük. (Kb. 15 perc, akkor jó, amikor feljönnek a gombócok a víz felszínére.)

Ezután szűrőlapáttal kivesszük őket és meghempergetjük az előzőleg kevés zsiradékon megpirított zsemlemorzsában. Porcukorral megszórjuk, tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küdte be. Köszönjük!