Túrógombóc

Túrógombóc
Elkészítési idő
5,0 13 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 3 evőkanál búzadara (gríz)
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • csipet só
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dkg só
  • 25 dkg túró
  • 3 evőkanál búzadara (gríz)
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • csipet
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dkg

Elkészítés:

A túrót, a grízt, a tojást, csipet sót, 1 evőkanál kristálycukorral összedolgozzuk, majd hűtőben legalább 2 órát állni hagyjuk. (Ez a trükkje, hogy nem esik szét a gombóc.)

1 evőkanál étolajon a zsemlemorzsát megpirítjuk, majd ha félrehúztuk a lábost, akkor hozzákeverünk 1 evőkanál kristálycukrot. Egy fazékban vizet forralunk, majd ha forr, belerakjuk a sót és vizes kézzel teáskanál segítségével apró gombócokat formázunk (kb. 20 db lesz belőle). Vigyázva belerakosgatjuk a forrásban lévő vízbe.

Ha újra forr a víz, hagyjuk kb. 5 percig még forralni, majd 5 darabonként kivesszük a gombócokat a vízből, lecsepegtetjük és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába, majd tálra rendezzük.

Tejföllel és porcukorral tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!