Túrógombóc

Túrógombóc
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • reszelt citromhéj
  • 7 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 6 dkg búzadara
  • A borhabhoz:
  • 3 dl muskotályos bor
  • 3 db tojás
  • egész fahéj
  • 1 db citrom héja
  • 2 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • mazsola
  • 50 dkg túró
  • reszelt citromhéj
  • 9 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 11 dkg porcukor
  • 6 dkg búzadara
  • 3 dl muskotályos bor
  • egész fahéj
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mazsola

Elkészítés:



Gyúrjuk össze a túrót a tojásokkal, a citromhéjjal, a porcukorral, a liszttel, a búzadarával és a sóval!
Tegyük hűtőbe a masszát 30 percre!
Szaggassunk belőlük közepes gombócokat forró vízbe!

Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral!
Keverjünk el 2 deci bort a liszttel, a tojássárgával, a fahéjjal és a citromhéjjal!
Forraljuk fel a megmaradt bort, majd adjuk a tojássárgás krémhez!
Főzzük fel vízgőzön!
Keverjük bele a vaníliás cukrot!

Keverjük a tojásfehérjés borhabot a felvert fehérjéhez!