Túrófánk házi baracklekvárral

Túrófánk házi baracklekvárral
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 22 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • 3 tojás
  • 175 g tejföl c
  • csipet só
  • fél citrom reszelt héja
  • a sütéshez:
  • 6 dl étolaj
  • valamint
  • baracklekvár
  • porcukor
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 evőkanál cukor
  • 150 g tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 6 púpozott evőkanál finomliszt
  • 2 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojásokat, a kristály és vaníliás cukrot, a tejfölt, a sót, végül a sütőporral elkevert lisztet. 15 percig pihentetjük a tésztát.

Egy edényben felhevítjük az étolajat. Jó bőven legyen, hogy a fánkok megtudjanak fordulni. Egy evőkanalat vízbe mártva az étolajba szaggatjuk a fánkokat. (Az étolaj ne legyen túl forró, tehát ne sisteregjen, mert akkor megégnek a fánkjaink.) Sokat nem szabad tenni egyszerre bele, mert a fánkok megnőnek. Kell a hely, hogy meg tudjanak fordulni.

4-5 percen belül készre sülnek, ezután papírtörlőre szedjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk és házi baracklekvárral kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Lászlóné küldte be. Köszönjük!