Túrófánk

Túrófánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 tojássárga
  • kicsi só
  • 1 csomag sütőpor
  • a tálaláshoz:
  • porcukor
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 tojássárga
  • kicsi
  • 1 csomag sütőpor
  • porcukor

Elkészítés:

A hozzávalókból könnyű lágyabb tésztát gyúrunk, letakarva egy-két órát pihentetjük.

Hüvelykujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, közepes pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, és forró zsírban vagy olajban kisütjük. (Sütés közben nem kell lefedni.)

Cukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!