Elkészítés:
A tejet langyosra melegítjük, belekeverjük az élesztőt. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, egy csipet sót és a tojásokat, majd a tejes élesztőt, végül a lisztet. Ha szükséges, még lisztet adunk hozzá, és lágy tésztává alaposan kigyúrjuk-kidagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen fél órát pihentetjük.
A tésztát átgyúrjuk, pingpong-labda nagyságú gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Köztük kevés helyet hagyunk, mert a golyók megdagadnak. Meleg helyen fél órát kelesztjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojást felverjük, lekenjük vele a golyókat. A sütőben 20 percig sütjük. Hagyjuk langyosra kihűlni.
A gyümölcsöket kis darabokra, cikkekre vágjuk, fogvájóra húzzuk, és a minden buktába egyet-egyet beszúrunk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, és a fánkocskákhoz kínáljuk.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti