Túróbukta

Túróbukta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • kb. 40 darabhoz:
  • fél dl tej
  • 1 csomag instant élesztő (7g)
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt + a formázáshoz
  • 3 tojás
  • *
  • a krémhez:
  • 4 evőkanál mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • *
  • a díszítéshez:
  • idénygyümölcsök (füge, szőlő, narancs, alma)
  • fél dl tej
  • 1 csomag instant élesztő (7g)
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt + a formázáshoz
  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • idénygyümölcsök

Elkészítés:

A tejet langyosra melegítjük, belekeverjük az élesztőt. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, egy csipet sót és a tojásokat, majd a tejes élesztőt, végül a lisztet. Ha szükséges, még lisztet adunk hozzá, és lágy tésztává alaposan kigyúrjuk-kidagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen fél órát pihentetjük.

A tésztát átgyúrjuk, pingpong-labda nagyságú gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Köztük kevés helyet hagyunk, mert a golyók megdagadnak. Meleg helyen fél órát kelesztjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojást felverjük, lekenjük vele a golyókat. A sütőben 20 percig sütjük. Hagyjuk langyosra kihűlni.

A gyümölcsöket kis darabokra, cikkekre vágjuk, fogvájóra húzzuk, és a minden buktába egyet-egyet beszúrunk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, és a fánkocskákhoz kínáljuk.


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti