Túró Rudis pite

Túró Rudis pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 1 csomag Tante Fanny barna linzertészta csokoládédarabokkal
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1,5 dl tejföl (20%-os)
  • 15 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 15 g porzselatin + 0,5 dl víz
  • 1 dl Hulala (v. habtejszín)
  • a csokoládé ganache és a díszítés hozzávalói:
  • 10 dkg csokoládé (nálam 70%-os)
  • 1 diónyi vaj
  • 1 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 4 db Túró Rudi
  • 1 csomag Tante Fanny barna linzertészta csokoládédarabokkal
  • 50 dkg túró
  • 1,5 dl tejföl (20%-os)
  • 15 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 15 g porzselatin
  • 1 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 diónyi vaj
  • 1 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 4 db Túró Rudi
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben tudjuk majd kinyújtani. A tésztát lisztezett felületen nyújtjuk ki, majd kibéleljük vele a piteformát, és villával több helyen megszurkáljuk. (Én akkorára nyújtottam ki, mint a piteforma alja, majd kézzel nyomkodtam az oldalára a tésztát.)

Közepes hőmérsékletűre előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon 20 percig sütöttem.)
A túrót villával összenyomkodjuk, ezután hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd alaposan összekeverjük. (Ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá.)

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a túrós keverékhez, és szintén keverjük alaposan össze. A Hulalát (vagy. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a túrós keverékhez, és óvatosan keverjük össze. Az elkészült túrós tölteléket egyenletesen kanalazzuk bele a teljesen kihűlt pitetésztába, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A csokoládét apró darabokra tördeljük. A Túró Rudit ízlés szerinti darabokra vágjuk fel.

A Hulalához (vagy habtejszínhez) hozzáadjuk a vajat, forráspontig melegítjük, majd a tűzről levesszük, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét, és simára keverjük.

A pitét a hűtőből kivesszük, a csokoládét egyenletesen ráöntjük, majd ízlés szerint a feldarabolt Túró Rudival díszítjük. Ezután visszatesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

A pitét tálalás előtt legalább egy fél órával kivesszük a hűtőből, hogy ne legyen nagyon hideg, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!