Túró Rudi torta

Túró Rudi torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 30 dkg babapiskóta
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek. méz

A töltelékhez:

  • 6 Túró Rudi
  • 15 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 1,5 ek. étkezési keményítő
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. tejföl

Elkészítés:

A torta alapjához a babapiskótát összemorzsolom, és összekeverem a mézzel és az olvasztott vajjal. Alaposan eldolgozom, majd sütőpapírral bélelt tortaformába lapítom.

A töltelékhez a mascarponét és a cukrot géppel kikeverem, hozzáadom a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a keményítőt és a tojások sárgákat. Jól elkeverem. A tojások fehérjét egy kis sóval kemény habbá verem, majd az előbb összekevert masszához lassan, óvatosan hozzákeverem.

A töltelék felét a babapiskótás alapra szedem, kirakom a félbevágott Túró Rudikat. A maradék krémmel befedem, elsimítom a tetejét.

150 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt megsütöm. A sütési idő felénél a tetejét lefedem sütőpapírral.

A tortaformában hagyom míg teljesen ki nem hűl, óvatosan leveszem róla a formát és a sütőpapírt is. Tálalás előtt felszeletelem, porcukrot szórok rá.

Neked ajánljuk