Túró Rudi torta

Túró Rudi torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 tojás

a krémhez:

  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom leve
  • 2,5 dl növényi tejszín
  • 50 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 1 g zselatin
  • reszelt citromhéj

a tetejére:

  • tortabevonó csokoládé

Elkészítés:

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral, add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót, és a tojásfehérjékből vert kemény habot. Süsd negyed órán keresztül egy kibélelt tepsiben.

A krémhez keverd ki a hozzávalókat a zselatin és a tejszín kivételével. Forralj 1 deci vizet, a tűzhelyről levéve folyamatos kevergetés mellett add hozzá a zselatint. Ha már langyosra hűlt, hozzákeverheted a krémhez. Verd a tejszínt kemény habbá, és keverd azt is a krémhez.

Szabadítsd meg a tésztát a sütőpapírtól, tedd visssza a formába, kend rá a krémet, és tedd be a hűtőbe 2 órára.

Öntsd le csokival, majd rakd vissza a hűtőbe még két órára.

Gyorsan össze lehet állítani, de több órát kell hűtőben tartani. A csokit nem szabad kenni rajta, mert az húzza magával a túrót. Én jó langyosan öntöm rá, és úgy forgatom, hogy mindenhol érje a csokoládé.

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Neked ajánljuk