Túró rudi torta kicsit másképp

Túró rudi torta kicsit másképp

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só

Az első krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 5-6 evőkanál cukor (tetszés szerint)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 2 dl habtejszín (felverve)
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag zselatin

A második krémhez:

  • 1 tábla étcsoki
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín (felverve)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerinti porcukor

A tetejére:

  • 3 dl oké habmester (felverve)
  • 15 dkg étcsoki
  • 1,5 evőkanál étolaj
  • pici tejszín
  • 5 db túró rudi
  • tetszés szerinti szóró cukor

Elkészítés:

A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük. A piskótasütő forma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük.

A tojás sárgáját habosra keverjük. A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. (Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.) A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. A kakaóport és a sütőport összekeverjük. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet. Habkártyával a sütőkarikába szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 40 perc alatt készre sütjük a piskótát.

Közben elkészítjük az első krémet. A túrót jól áttörjük, belerakjuk a citromhéjat, a cukrot, vaníliás cukrot, majd a mascarponéval jól összekeverjük és hozzá adjuk a felvert tejszínhabot. Közben a zselatint pici vízzel kikeverjük, majd fél percre betesszük a mikróba és a krémhez adagoljuk. Ha ezzel megvagyunk, jöhet másik krém készítése.

A csokit a kétféle cukorral gőz fölött felolvasszuk, majd hozzáadjuk a mascarponét és a már felvert tejszínhabot. A zselatinnál ugyan úgy járunk el, mint az első krémnél és a csokikémhez adjuk.

A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk és megtöltjük felváltva a lapokat. A túrós krémből annyit hagyjunk ki, hogy a tetejére és az oldalára maradjon.

A csokit gőz fölött felolvasszuk, majd teszünk bele egy kis habtejszínt és étolajat. A torta tetejét először körbe díszítjük a felvert habmesterrel,hogy a mázat majd ne engedje lefolyni. Ekkor jöhet rá a máz.

A Túró rudikat srégen elvágjuk és ha már kicsit keményedett a máz, akkor feldíszítjük vele a tortát. A többi díszítés is jöhet ezután.

Neked ajánljuk