Túró Rudi sütemény banános töltelékkel

Túró Rudi sütemény banános töltelékkel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 tasak sütőpor
  • 6 evőkanál cukor

A töltelékhez:

  • 1-2 db banán
  • 50 dkg túró
  • 1 citrom
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 evőkanál porcukor

A csokimázhoz:

  • 8 dkg vaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 dl víz

Elkészítés:

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, a sárgáját pedig cukorral jól összekevrjük, illetve belerakjuk a tejet és a kakaóport és megint összekeverjük.A fehérjehabot csak utána keverjük bele,a lisztet beleszitáljuk és a sütőporral összevegyítve a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük .Elsimítom a tésztát,majd a 180 fokon előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.Utána a tésztát papírral együtt kivesszük a tepsiből és az alsztalon hagyjuk hűlni.

A töltelékhez a túrót, a porcukrot,a lereszelt citromhéjat, a citromlevet amelyből elég csak a fél citromnyi,összekeverem egy nagyobb tálban.A habtejszínt a porcukorral és habfixálóval együtt és a habfixálóval verjük fel kemény habbá egy másik tálban és ha kész,összekeverjük a túrókrémmel,így már a töltelék elkészült.

A kihűlt piskótáról levesszük a sütőpapírt, és levágjuk a két hosszabbik oldalából nagyjából 2 cm-t ,amelyek majd közrefogják a banánt és a megmaradt nagy piskótát vízszintesen megfelezzük,hogy legyen alja és teteje.

A piskóta alsó lapját egy tálcára téve megkenjük a töltékkel,úgy hogy maradjon még egy lapnyi adag és a levágott csíkokat a piskóta két szélére helyezzük, hogy a banán még odaférjen közéjük.Miután a banán rákerült a megmaradt túró.Ezután a két szélére teszem a 2 vékony csík piskótát úgy, hogy közé férjen a banán. A banánokat belehelyezem, majd a maradék túrós tölteléket rákenem,elegyengetem és lefedetem a piskóta tetejével.

A csokimázhoz egy kis edénybe beleöntöm az összes hozzávalót és felmelegítem,egész addig amíg fényes nem lesz, utána a mázat ráöntöm a piskóta tetejére, és késsel szépen elsimítom rajta.

Neked ajánljuk