Túró Rudi pohárkrém

Túró Rudi pohárkrém

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 zacskó kakaós keksz
  • 80 g vaj
  • 250 g rögös túró
  • 50 g porcukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 250 g mascarpone (krémsajt)
  • 200 g étcsokoládé pasztilla
  • 200 ml tejszín

Elkészítés:

A kekszeket ledaráljuk és összedolgozzuk az olvasztott vajjal. A citromot megmossuk, a héját lereszeljük.

A krémhez a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a mascarponét, összekeverjük, majd addig kavargatjuk, amíg krémes állagot nem kapunk. Ezután a tejszínt felverjük és hozzáadjuk a krémsajthoz és jól elkeverjük.

A csokis réteghez gőz fölött felolvasszuk a csokoládé pasztillákat.

Összeállítjuk a desszertet: A poharak aljára először kekszréteget, majd túrós-habos krémet és a csokoládét teszünk, végül a tetejét túrós réteggel fejezzük be és csokoládé háromszögekkel díszítjük.

Neked ajánljuk