Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A túrót egy tálba tesszük és villával alaposan összetörjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, az egész tojást, az olvasztott és visszahűtött vajat, és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk a tésztát (amennyiben szükséges, adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy már ne ragadjon a kezünkhöz, és könnyen formázható legyen).
Ezután a tésztát lisztezett felületen kicsit vastagra, kinyújtjuk, majd kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk fel. Ezután a tésztacsíkokat szintén kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, majd a két tenyerünk között megformázzuk a nudlikat.
Az elkészült nudlikat ezután forrásban lévő vízbe tesszük, majd megvárjuk, amíg feljönnek a víz tetejére, és még pár percig főzzük. (Közben vegyünk ki egyet és kóstoljuk meg, hogy megfőtt-e, nehogy túlfőzzük.) A készre főtt nudlit szűrőkanállal a vízből kivesszük, alaposan lecsepegtetjük, majd beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába.
Az olajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Ezután állandó kevergetés mellett, hogy meg ne égjen, aranybarnára pirítjuk, majd a tűzről levesszük, és hűlni hagyjuk. Amikor a zsemlemorzsa már kissé lehűlt, hozzáadjuk a lecsepegtetett nudlit, majd összekeverjük, -forgatjuk. Tálalásig melegen tartjuk.
Tálaláskor a nudlit tányérra szedjük, ízlés szerint megszórjuk fahéjas porcukorral, úgy kínáljuk. (Én a fahéjas porcukorral szórás mellett még meggylekvárt is kínáltam hozzá.)
Megjegyzés:
A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Desszertek
,
Túrós ételek