Túró fagylalt

Túró fagylalt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor (vagy vanília aroma)
  • 1/2 vaníliarúd kikapart magjai (elhagyható)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg túró
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tejet, a tejszínt, a cukrot, a vanília magjait és a vaníliás cukrot összekeverjük, és felforraljuk. Kissé lehűtjük, majd apránként az áttört túróhoz keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is. Gyakori keveréssel lehűtjük, majd fagylaltgépbe öntjük és krémesre fagyasztjuk. (Ha nincs gépünk, egy tálkába tesszük, majd a fagyasztóba téve 30-40 percenkén egy villával átkeverjük a kívánt állag eléréséig.)

Gombócozva friss mentalevelekkel a tetején kínáljuk.

Megjegyzés: Készíthetjük csak tejszínnel is a tej helyett, akkor sokkal krémesebb lesz a végeredmény. (Az elkészítési idő a fagyasztás idejét nem tartalmazza!)

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!