Türkiz bársonytorta

Türkiz bársonytorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 5 csepp türkiz ételfesték
  • *
  • a krémhez:
  • 400 ml tejszín
  • 3- 4 evőkanál porcukor
  • 400 g mascarpone (krémsajt

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájához adjuk a kristály- és vaníliás cukrot, kézi mixerrel vagy habverővel összekeverjük, ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és finoman összekeverjük, amíg a száraz liszt el nem tűnik.

A tojásfehérjéhez csipet sót adunk, majd kemény habbá verjük. Ha elkészült a hab hozzáadjuk a lisztes-tojássárgájás keverékhez, vigyázva, ne törjük össze a habot. Utána beletesszük az ételfestéket is és jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

A megsült tésztát kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a sajtkrémet habosra keverjük a porcukorral, a tejszínt felverjük és azt is hozzáadjuk. A kihűlt tortát három részre osztjuk és megkenjük krémmel, úgy, hogy az oldalára is jusson. Csokoládérudakkal díszítjük. Végezetül mehet a hűtőbe, hogy kellőképpen megdermedjen. Jó étvágyat!

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk