Tunéziai tojásos lecsó arab lapos kenyérrel

Tunéziai tojásos lecsó arab lapos kenyérrel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál harissa
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 5 paradicsom
  • 4 db tojás

Az arab lapos kenyérhez:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 dl langyos víz
  • 4 cl olívaolaj
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1/2 csomag porélesztő
  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

Elkészítés:

Felmelegítjük az olívaolajat egy serpenyőben, majd közepes lángon hozzáadjuk az őrölt római köményt. Ezután rakjuk hozzá a harissát és a sűrített paradicsomot.

Az eddig belerakott összetevőket megpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a csíkokra vágott paprikát Megsózzuk, majd belerakjuk az 1 teáskanálnyi egész köményt. 8 percig főzzük állandó kevergetés mellett, a paprika puhulásáig.

Hozzádobjuk a felkockázott paradicsomokat, és további 10 percig főzzük kis lángon, amíg nem kapunk sűrű szószt.

A ragut tegyük sütőtálba, egy kanál segítségével készítsünk mélyedéseket a szószban. A tojásokat üssük fel, és óvatosan csurgassuk egy-egy mélyedésbe. Kb. 8-10 percre toljuk előmelegített sütőbe, vagy fedővel letakarva tűzhelyen is készre süthetjük.

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk langyos vízben. Keverjük össze a lisztet egy tálban az olívaolajjal és a sóval. Az élesztő felfutása után a cukros élesztőt a lisztes keverékhez adjuk. Beledolgozzuk. Meleg helyen 15 percig kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, 6 egyforma gömböt gyúrunk belőle. Nyújtsuk kör alakúvá, majd forró serpenyőben kevés olajjal süssük ki kb. 3 perc alatt! Akkor jó, ha a szélei már kezdenek barnulni.

Neked ajánljuk