Tündérsüti

Tündérsüti
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 30 kockához:
  • a tésztához:
  • 25 dkg puha margarin
  • 20 dkg porcukor + a szóráshoz
  • 5 tojássárgája
  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 8 csapott ek. cukor
  • 5 dl tej
  • 4,5 dl tejföl
  • 5 tojásfehérje
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál. rum
  • porcukor a szóráshoz
  • 25 dkg puha margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 db tojássárgája
  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 8 csapott ek. cukor
  • 5 dl tej
  • 4,5 dl tejföl
  • 5 db tojásfehérje
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál. rum
  • porcukor

Elkészítés:

A csomagoláson lévő utasítás szerint sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a tejfölös pudinghoz keverjük. A tölteléket reszelt citromhéjjal, rummal ízesítjük.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tésztához gépi habverővel elkeverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a vajas-tojásos masszába és kézzel egynemű tésztát gyúrunk.

A tésztát két részre osztjuk, az egyik legyen picit nagyobb. A nagyobbik tésztacipót a tepsi méretére nyújtjuk, majd átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Erre került a töltelék. A kisebbik tésztacipóból tésztarudakat sodrunk, amit rácsosan a töltelékre rakosgatunk.

A sütőben 30 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg kihűl. Ekkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük. Másnap, hűtőből kivéve a legfinomabb!