Tükörtojás kocka

Tükörtojás kocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 3 tojás
  • 19 dkg cukor
  • 19 dkg liszt
  • 75 ml étolaj
  • 75 ml meleg víz
  • 6 gramm sütőpor
  • a krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 evőkanál búzadara
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg túró
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • a krémhez:
  • 20 g zselatin
  • 5 dl befőttlé
  • 1 evőkanál cukor
  • a tetejére:
  • 1 doboz (740 gramm) félbevágott őszibarack barackbefőtt 
  • 3 db tojás
  • 19 dkg cukor
  • 19 dkg liszt
  • 75 ml étolaj
  • 75 ml meleg víz
  • 6 gramm sütőpor
  • 4 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 evőkanál búzadara
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg túró
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 20 g zselatin
  • 5 dl befőttlé
  • 1 evőkanál cukor
  • 740 g félbevágott őszibarack barackbefőtt 

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet és az étolajat. Tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Szilikonos sütőpapírral bélelt 20 ×30 cm-es tepsiben 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, miután a papírt is leválasztottuk róla.

A krémhez a tejjel összekeverjük a cukrokat, a búzadarát és felfőzzük. Kihűtjük, majd a margarinnal, túróval, citrom levével és a reszelt citrom héjával habosra keverjük. A piskótát visszatesszük a tepsibe és rásimítjuk a krémet. Felezett barackkal kirakjuk úgy, hogy majd egyenlő nagyságú kockákat tudjunk vágni. Hűtőbe tesszük dermedni.

A zselatint a befőtt levével beáztatjuk. (Egy kis vizet is kellett hozzá tenni, mert nem volt meg a mennyiség). Hozzáadjuk a cukrot és felfőzzük. Langyos állapotban ráöntjük a krémre, majd visszatesszük a hűtőbe. Tejszínhabbal is kínálhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!