Trüffel bonbon

Trüffel bonbon

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg narancsos étcsokoládé
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek likőr
  • narancs reszelt héja
  • kakaó
  • cukrozott-pirított mogyoró

Elkészítés:

Elkészítés: A csokoládét egy fémtálba teszem, majd gőz fölött felolvasztom. A tejet felforrósítom, majd az olvasztott csokoládéhoz keverem. Ezután leveszem a tálat a gőzről, majd belereszelem a narancshéjat és hozzáadom a likőrt. Addig keverem, hogy sima állagú legyen.

Végül a tálat hideg vízbe állítom, és folyamatosan kevergetem addig, míg teljesen megszilárdul a massza.

Egy tányérba kakaóport, másikba cukrozott kakaót, a harmadikba cukrozott-pörkölt mogyorót öntök. A megdermedt csokoládéból kisebb golyókat formálok, majd belehempergetek pár darabot a kakaóba, egy párat a cukrozott kakaóba, és egy párat a pörkölt mogyoróba.

Neked ajánljuk