Trópusi túrótorta

Trópusi túrótorta
Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 12 szelethez:
  • 10 dkg margarin
  • 7,5 dkg cukor
  • 5 dkg darált mandula
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2 db tojás
  • 1/2 tk. reszelt citromhéj
  • 1 tk. sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 1 db kivi
  • 2 db mandarin
  • 2 szelet ananász
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 12,5 dkg cukor
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 tk. sütőpor
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 1 db kivi
  • 2 db mandarin
  • 1 db (kis) ananászkozerv
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A tésztához a margarint, cukrot kikeverem, majd eldolgozom a tojással, sütőporos liszttel, keményítővel, mandulával, reszelt citromhéjjal, robotgép magas fokozatán, 2 perc alatt.

Kikent, 26 centis tortaformába simítva sütöm 20 percet, 200 fokon.

Eközben a töltelékhez a mascarponét, túrót, cukrot elkeverem, felvert tejszínt forgatok bele.

A kihűlt tortára halmozom, végül feldarabolt, hámozott kivivel, mandarinnal, ananásszal díszítem.


Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti