Triplacsokoládés húsvéti muffin

Triplacsokoládés húsvéti muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • *
  • a díszítéshez:
  • 3 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingport
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 12 db csokoládétojás
  • *
  • a szóráshoz:
  • 5 dkg étcsokoládé forgács
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingport
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 12 db csokoládétojás
  • 5 dkg étcsokoládé forgács

Elkészítés:

A tésztához a puha vajat vagy margarint habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével beleütjük az egész tojásokat, ezután beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, végezetül a gőz felett megolvasztott étcsokoládét. A muffin tepsi mélyedéseséit papír kapszlival kibéleljük és kétharmadik megtöltjük a tésztával.

170 C fokra előmelegített sütőben kb. 16-18 perc alatt megsütjük, majd kihűlni hagyjuk.

A díszítéshez 2 dl tejet a cukorral felforralunk, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal vagy margarinnal. Hozzáforgatjuk a gőz felett megolvasztott fehér csokoládét és csillag csőves nyomózsákba töltjük. A krémmel megdíszítjük a muffinok tetejét. A habrózsák közepébe csokoládé tojást helyezünk, végül megszórjuk a csokoládéforgáccsal.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti