Triplacsokis torta

Triplacsokis torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 ek. liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 ek. vanília aroma

A krémhez:

  • 3 ek. zselatin
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz
  • 75 dkg mascarpone
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg tejcsoki
  • 10 dkg fehér csoki

Elkészítés:

Egy 21 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszek, az oldalát pedig kikenem, lisztezem.

A tésztához való lisztbe belereszelem a citromhéjat, és belekeverem a szódabikarbónát.

A tésztához a tojásokat szétválasztom. A sárgáját a vaníliás cukorral és 2 evőkanál cukorral addig keverem, amíg el nem kezd fehéredni. A fehérjét csipet sóval elkezdem verni, és amikor kezd jó lenni a hab, hozzáadom a maradék cukrot, amivel készre verem. A kész tojásfehérjehabból kiveszek 2 evőkanállal, és hozzákeverem a tojássárgájás masszához. Majd ezt az egészet beleöntöm a tojásfehérjehabba, és fakanál segítségével, az aromával és a liszttel együtt óvatosan belekeverem. Beleöntöm a formába, és megsütöm.

Ha kész, kiborítom egy konyharuhára és hagyom kihűlni, majd hidegen 3 felé vágom.

A krémhez a zselatint a vízzel és 3 csomag vaníliás cukorral felfőzöm, de nem forralom. Az étcsokit, a tejcsokit és a fehér csokit gőz felett felolvasztom, majd kikeverem a 75 dkg mascarponéval, majd a krémmel megtöltöm a lapokat, lenyomom a tésztát, végül csokidarabokkal feldíszítem.

Készülhet a krém külön külön is, ekkor 3 felé osztom a mascarponét, és színenként 1-1 lapot töltök meg vele. Jól behűtve tálalom.

Neked ajánljuk