Triplacsokis muffin

Triplacsokis muffin
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin (vagy 0,7 dl olaj)
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • a csoki ganache-hoz:
  • 150 ml tejszín
  • 150 g csokoládé
  • a díszítéshez:
  • fehér- és étcsokoládé forgács
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 150 ml tejszín
  • 150 g csokoládé
  • fehér- és étcsokoládé forgács

Elkészítés:

A lisztet elvegyítjük a sütőporral. (Ha az összes muffint kakaósra szeretnénk, ilyenkor keverjük bele a kakaóport is.) A puha vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojásokat. Beledolgozzuk a lisztes keveréket, majd apránként a tejet is. A masszát kétfelé osztjuk, és a felébe kakaóport keverünk.

A csokoládékat apróra vágjuk és a masszákba forgatjuk.

A muffinforma mélyedéseit papírkapszlival kibéleljük, majd minden mélyedést 3/4 részig megtöltünk a masszával. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük.

Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük a csokoládé ganache-t. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és szép csomómentesre elkeverjük.

A kihűlt muffinok tetejét bevonjuk a fényes csokis mázzal, majd fehér és étcsokoládé forgáccsal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!